Houtkachels

Het gebruik van kachels gestookt met biomassa (een CO2-neutrale brandstof) kan bijdragen aan een duurzamere wereld. Brunekreef techniek levert en monteert biomassa gestookte kachels.

Werking van biomassa

De bekendste groene energiebronnen zijn wind, water en zon. Een minder bekende duurzame energie is energie die opgewekt wordt uit biomassa. Toch is deze energie verantwoordelijk voor ruim de helft van alle duurzame energie geproduceerd in Nederland. Energie uit biomassa wordt opgewekt door verbranding, vergassing of vergisting van organische materialen. Energie die opgewekt wordt door biomassa, vermindert het gebruik van fossiele brandstoffen en daarmee de uitstoot van broeikasgassen zoals CO2. Een ander voordeel is dat biomassa, in tegenstelling tot bijvoorbeeld kolen en aardgas, geen eindige brons is.

Hout als biomassa

De biomassa die wij toepassen is hout in de vorm van speciale korrels, ook wel houtpellets genoemd. Deze houtpellets kunnen in daarvoor bestemde kachels worden verbrand, waardoor er energie in de vorm van warmte ontstaat. Deze warmte wordt gebruikt om ruimtes te verwarmen. Er zijn veel verschillende soorten kachels, geschikt voor huishoudens, maar ook geschikt voor bedrijfsruimtes. Afhankelijk van het type kachel en de brandstof kan een hoog rendement worden behaald. Naast deze systemen leveren wij ook de brandstof voor de kachels in de vorm van houtpellets.

IndiEco

Onze leverancier IndiEco heeft meerdere soorten kachels in haar assortiment afhankelijk van de ruimte en wensen van de klant. De houtpellets voldoen aan alle eisen van een goede en schone biobrandstof en zijn geschikt voor alle merken en typen pelletkachels en cv-installaties.

De voordelen van houtpellets:

- CO2-neutraal verwarmen, tot 50% goedkoper dan aardgas;
- Hoge stookwaarde, weinig bijvullen, snel opstarten;
- Plaatsbesparend, schoon en eenvoudig in gebruik;
- 100% schoon hout zonder toevoegingen of bindmiddel;
- Weinig rookontwikkeling;
- Hoge kwaliteit met minder dan 1% asvorming.

Koppeling mogelijk met CV

Voor een aantal type kachels is het mogelijk om deze te koppelen aan een bestaande CV. Voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden van het toepassen van biomassa als duurzame energiebron, kunt u met ons contact opnemen. Wij staan u graag te woord.

Zie hieronder een hout pellet combinatie ketel, d'Alessandro CLP Boiler.
Biomassakachel houtpellets Brunekreef Techniek

Biomassakachels houtpellets Brunekreef Techniek

Biomassakachel houtpellets duurzaam Brunekreef Techniek
(Bron: IndiEco)

Nieuwbouw spa Rijsgaardhoeve Elburg

Nieuwbouw wellnessboerderij 'Rijsgaardehoeve'. WAAR RUST ENERGIE GEEFT!!

Lees verder