LED-verlichting

Brunekreef techniek is u graag van dienst bij de aanschaf van verlichting. Van woonhuis tot kantoor, van stal tot werkplaats. Voor ieder object zijn verschillende verlichtingsmogelijkheden te realiseren. Goede verlichting is van groot belang, want ieder mens heeft (dag)licht nodig. Een goede kwaliteit en hoeveelheid verlichting voorkomt zelfs vaak vermoeidheid en ziekteverzuim.

Het type verlichting wordt bepaald door de kwaliteit van licht. Zeker de laatste jaren zijn er veel nieuwe ontwikkelingen op de verlichtingsmarkt. Bij een goed lichtplan moet gelet worden op het aantal en de verdeling van de lichtpunten, de invalsrichting en de gelijkmatigheid etc. Dat de verlichting energiezuinig is wordt een steeds belangrijker uitgangspunt. Met onze raad en daad adviseren wij u graag op dit gebied.

LED-verlichting heeft de toekomst

LED-verlichting is – naast de spaarlamp – hét energiezuinige alternatief voor gloeilampen en halogeenlampen. In vergelijking met traditionele lichtbronnen biedt LED vele voordelen. Dankzij het lage energieverbruik en de lange levensduur is LED zowel een efficiënte als duurzame, milieuvriendelijke oplossing. En doordat LED van nature regelbaar is komen bovendien allerlei nieuwe lichttoepassingen binnen handbereik.

Wat maakt LED-lampen zo zuinig?

Bij LED-lampen gaat bijna geen energie verloren aan warmte. Dat maakt ze veel energiezuiniger dan gloeilampen die slechts 3 tot 9% van alle energie die ze verbruiken omzetten in licht. De rest gaat verloren in de vorm van warmte, want hoe heter de gloeidraad, des te meer licht een gloeilamp geeft. LED-lampen zijn ongeveer 80% zuiniger dan gloeilampen.

Zuinige lampen duurder? Niet persé!

LED-lampen zijn in aanschaf duurder dan gloeilampen. Maar gelet op het stroomverbruik en de levensduur bent u in veel gevallen toch goedkoper uit met zuinige lampen. Zo gaan LED-lampen gemiddeld 20.000 branduren mee. Dat is twintig keer langer dan een gloeilamp met dezelfde kracht. U doet met een LED-lamp dus veel langer. En u bespaart verder jaarlijks elektriciteitskosten omdat de LED-lamp veel minder stroom gebruikt dan de gloeilamp.

Zijn LED-lampen geschikt als sfeerverlichting?

Ja. LED-lampen zijn er in verschillende ‘kleurtemperaturen’. De warmte van het licht wordt aangeduid in Kelvin (K): 2500 tot 2800K is de meest warme variant, meer dan 5000K de meest koele.

Kun je LED-verlichting dimmen?

Ja, alleen is niet elke LED-lamp dimbaar en niet elke dimmer is geschikt voor elk soort LED-lamp. Het systeem om LED-verlichting te dimmen is volop in ontwikkeling. Gerenommeerde leveranciers weten welke dimmers gecombineerd kunnen worden met welke LED-lampen. Anders dan bij gloeilampen wordt de kleur van het licht bij LED-lampen in principe niet warmer door dimmen: de lamp gaat alleen zwakker branden.

De voordelen van LED-lampen op een rij: 

- laag energieverbruik, dus goedkoper in gebruik
- zeer lange levensduur mogelijk (tot ca. 20.000 uur) 
- schokbestendig 
- geen schadelijke stoffen
- vaak aan en uit te schakelen
- direct maximale lichtsterkte
LED verlichting bij Brunekreef Techniek Advies en installatie

LED lamp / LED verlichting privé en zakelijk Brunekreef Techniek

(Bron afbeelding: Philips Lighting)

Nieuwbouw spa Rijsgaardhoeve Elburg

Nieuwbouw wellnessboerderij 'Rijsgaardehoeve'. WAAR RUST ENERGIE GEEFT!!

Lees verder